O locuinta in tonuri de alb, cu elemente de decor organice, naturale

O superbă locuință de 180mp, decorată minimalist, organic, în tonuri de alb, potrivită pentru oricine apreciază coerența și unitatea unui astfel de design. 

Designerii și arhitecții Ay FORM bureau au îmbinat în cele mai inspirate și nonconformiste feluri materiale naturale, elemente de decor organice, tonuri neutre, pentru ca în final să ne dezvăluie o adevărată operă arhitecturală, expresie a eleganței, funcționalității și confortului.






Lemnele pentru foc sunt stivuite până la tavan într-o nișă îngustă, situată convenabil lângă șemineu, integrându-se totodată perfect în decor. Funcțional și estetic.


 Peretele-accent din piatră naturală al living-ului contrastează cu suprafețele perfect finisate ale mobilierului si podelei din lemn, completând ambientul în mod original.


Deși locuința nu are foarte multe ferestre, se bazează în schimb pe o varietate de surse de lumină distribuite inteligent.




Designul minimalist se continuă cu bucătăria open space. Aici, suprafața prețioasă a podelei din marmură este completată cu mobilierul modern din lemn alb și corpurile de iluminat drapate cu abajururi albe textile. Electrocasnicele sunt inteligent încorporate în mobilier, iar ustensilele de bucătărie sunt ascunse privirii, păstrând astfel spațiul vizual în cea mai perfectă - aproape austeră - ordine.


Accente organice întâlnim și în hol, unde perdele din pânză de sac și șevaletul conferă un aer boem.



Din bucătărie ieșim într-un intim spațiu de relaxare, unde se poate citi, savura un ceai, sau la fel de bine, ar putea găzdui o sesiune de board games.


Același aer boem, lipsit de griji ne este inspirat de lampa pentru plafon, folosită în schimb pe podea.


Scara interioară este elementul central al locuinței, oferind continuitate, dar și un aer ușor retro, datorită finisajului balustradei.





Minimalismul se păstrează și la etaj, unde găsim dormitoarele. Peretele din cărămidă vopsită în alb, textilele în culori neutre sunt puse în valoare discret de corpurile de iluminat cu globuri din ceramica verde-gri. Un mix reușit, cu accente nordic - industriale.




Acest dormitor a păstrat o nișă, un spațiu discret pentru relaxare, lectură sau un somn bun.







 Paleta cromatică a celui de-al doilea dormitor îmbină nuanța natur a podelei din lemn cu alb și negru. În spatele perdelelor albe se află un dressing pe cât de minimalist, pe atât de original. O creangă suspendată de tavan joacă rolul unui stander pentru umerașe. Organic, simplu, ingenios.







 O altă cameră de relaxare la etaj, același stil original, eclectic.




Prima baie din locuință respectă tema organică, cu piatră și lemn neșlefuit. Suporturile suspendate pentru prosoape, din frânghie si crengi de copac sunt accesoriile statement ale acestei băi. Corpurile de iluminat sunt distribuite inteligent, răspândind lumina caldă exact acolo unde este nevoie. 


Cea de-a doua baie are un design masculin, îmbinând, de asemenea, piatra, lemnul și instalațiile sanitare din alamă, cu finisaj antichizat.


Sursa foto: behance.net
Designeri: Victoriia Shkliar, Olga Antontseva Ukraine

Comentarii