Idei geniale de depozitare si organizare in bucatarie

Cu toții ne-am lovit, la un moment-dat, de problema organizării spațiului din bucătărie. Aici se adună o mulțime de obiecte mici: ustensile, tacânuri, accesorii, recipiente, sticle, borcănele, toate necesare pentru prepararea sau servirea mesei. În plus, oalele, tigăile cu capacele aferente solicită spații ample în interiorul mobilei. 

Ca urmare a nevoii de organizare și economisire a spațiului, au apărut diverse sisteme de depozitare, ce se pot monta în interiorul sertarelor sau pe ușile dulapurilor de bucătărie.

Dacă acum vă proiectați mobilierul pentru bucătărie, aveți șansa de a-l compartimenta inteligent, ergonomic, astfel încât să fie nu numai aspectuos și modern, ci și funcțional. 
Iată câteva idei:





Paleta diversă de opțiuni de stocare vă permite să gândiți o bucătărie care să maximizeze gradul de utilizare a spațiului disponibil, dar care asigură, în același timp, acces facil și sigur. 





Soluțiile de depozitare a accesoriilor mici din bucătărie pot economisi spațiu și oferă un conținut  organizat, accesibil. Ce poate fi mai plăcut decât să știi de fiecare dată exact unde găsești rozmarinul? :)




Atunci când planifici bucătăria mult-visată, trebuie să iei în considerare configurația acesteia, dimensiunile disponibile, dar la fel de important ar fi să se potrivească stilului tău de viață și obiceiurilor alimentare, culinare, pe care le ai.












Soluțiile de stocare pentru bucătărie sunt practic nelimitate. Unitățile-carusel de stocare maximizează utilitatea colțurilor, unitățile-cămară, extensibile asigură accesul ușor, deși conținutul lor poate fi foarte divers.













Pentru cei care deja au o mobilă de bucătărie, dar vor să optimizeze și să eficientizeze spațiul, iată câteva sisteme ce pot fi aplicate cu succes.



 Organizatorul all-in-one pentru sertar este o opțiune viabilă, atâta timp căt dimensiunile se potrivesc. În caz contrar, unitățile modulare mici, sunt mult mai adaptabile decît un monobloc cu zone de depozitare pre-alocate.








 E adevărat, sistemele de organizare, compartimentare și depozitare nu sunt obiecte esențiale, dar ne pot face viața mult mai ușoară și timpul petrecut în bucătărie, mult mai plăcut. Pot eficientiza spațiul disponibil, în special într-o bucătărie mică și pot decongestiona cu succes zonele pe care ni le dorim libere, cum ar fi blatul, masa. În spatele ușilor închise ale cabinetelor din bucătărie pot fi depozitate mai multe decât crezi.




 Surse foto: pinterest.com, homedit.com, sparetestdomain.com





Comentarii