Cele mai originale rafturi pentru cărți | 30+ idei creative de depozitare


Unii dintre noi citim mai mult, alții mai puțin. Unii își țin cărțile închise în spatele ușilor unui dulap sau în cutii, alții preferă să le expună pe rafturi, etajere de perete, ca fiind parte din ambient. Open-shelving-ul (sistemele de rafturi de perete deschise, fără uși) este o tendință tot mai întâlnită în casele noastre, este o opțiune practică, versatilă, estetică și mai puțin costisitoare decât vechile corpuri de mobilier greoaie, masive, cu zeci de uși și sertare, ale generațiilor trecute.

Ca expresie a ideii că imaginația nu are limite, iată o colecție de rafturi și polițe neobișnuite pentru cărți, unele realizate de designeri cunoscuți, altele construite de oameni simpli, pasionați de bricolaj, care au avut o idee originală și au pus-o în practică.


Spre exemplu, cineva s-a gândit că această creangă ar putea deveni un minunat raft pentru cărțile sale. O piesă sculpturală și, în același timp, funcțională.

1. Copaci



Ramură naturală de copac


Rețea de ramuri artificiale - sistem de polițe pentru cărți


Raft de perete din lemn - trunchi de copac


Polite pentru carti din ramuri de copac naturale, vopsite in alb


Această bibliotecă arborescentă va alunga, fără îndoială, monotonia unui interior clasic. Realizată din plastic turnat, albastru, ea poate fi montată atât pe perete, cât și central, pentru a permite accesul pe ambele părți.


Sisteme de stocare ”Branch” - transparent, negru. Ideale atât pentru cărți, cât și pentru o mulțime de alte accesorii mici


Sistem de depozitare din lemn, sub formă de copac într-un spațiu de relaxare ideal pentru un adolescent nonconformist



Rafturi in formă de copac, reprezentat simbolic, simplist, într-un birou cu design minimalist 



”Copacul Înțelepciunii”. Un concept foarte interesant, o formă organică, cu ”ramuri” sinuoase ce oferă spații de depozitare diferite ca formă și dimensiune.


2. Reprezentări grafice



Semnul ”Bifat” sau „Verificat”. Cu toții l-am văzut și folosit doar pe hârtie. Ei bine, ”verificați” din nou! Aceste rafturi originale sunt varianta materializată, funcțională a reprezentării grafice.


Semnul vieții sau PULS. Uneori, cele mai simple lucruri ne pot aminti că formele neregulate pot face o diferență... ca de la cer la pamânt.



Ați citit cărți cu benzi desenate? Vă amintiți acele casete de text, reprezentații grafice ale dialogurilor sau gândurilor unui personaj? Cineva s-a gandit să le reproducă intr-un raft de perete pentru cărți. Original, distractiv.


Rafturi pentru cărți ”Tea Cups„ - reprezentarea grafică a patru cești de ceai stivuite, divers colorate - design original, jucăuș, de efect.



”Alfabet”- un sistem de depozitare a cărților nonconformist. Literele ce par căzute dintr-o carte creează spații de diferite forme și dimensiuni. Litera ”Z” este folosită drept scaun pentru citit. Ingenios, nu?


Sistem ramificat de polițe pentru cărți. Se poate poziționa pe perete sau în centrul camerei, pentru acces pe ambele părți. Ideal ca perete despărțitor.


Dogs. Aceste sisteme originale de rafturi pentru cărți tind să aducă mai mult amuzament decât funcționalitate. Totuși, acești cățeluși promit să păstreze cărțile intacte, exact în locul în care le-ai pus.



Soldați-spirală. O abordare fresh a sistemelor clasice de rafturi în stil soldat. Pentru spirite rebele.



Rafturi de podea pentru cărți ”Sinking Drawers”. Salvați cărțile!


Sistem de rafturi pentru perete din cadre de lădițe de diferite dimensiuni. Aviz pasionaților de DIY!



O nouă expresie a originalității și nonconformismului.

Poliță pentru cărți echipată cu lampă pentru citit și ”semn de carte”. Un sistem hibrid, perfect funcțional, ingenios. 





Depozitare cărți marca”Patatras” sau ”Roata Cunoștințelor” - un nou mod de stocare cu celule pentru păstrarea cărților. Rolling...


”Pipes”. Rețea de conducte ce formează un sistem de depozitare pentru colț. Ideal pentru spații cu design industrial- loft. Doar pentru spirite libere, rebele.



”Patru grade”. Un raft care utilizează matematica și gravitația pentru a ține cărțile la locul lor.


Snow Drop by Dan Henriksson


Piele si lemn - un obiect de mobilier pe cat de simplist, pe atat de versatil


3. Spații de lectură



Un spațiu de lectură cu o bibliotecă originală, în forma hărții SUA.



Un spațiu pentru lectură la umbra unui arbore-suport pentru cărți. Arborele Yule optimizează spațiul, utilizând în special partea superioară a încăperii.



O piesă 2 in 1 originală și super-funcțională. Adaugă o pernă și o pătură și ai un adevărat ”cuib” pentru citit!



”Sunflower” - un fotoliu echipat cu bibliotecă. Sau invers?...



Sistem original de rafturi pentru cărți, un spațiu pentru lectură cu design nordic, simplu și elegant.



Raft pentru cărți ”Roata Norocului”, ce încadrează o fereastră amplă, circulară. Completează armonios ambientul, alături de cuibul pentru lectură și covorul rotund.

Voi reveni cu o colecție de sisteme de depozitare pentru camera copiilor.





Comentarii