Camera de fete - loc de joaca, fila de poveste


Părinte sau nu, e aproape imposibil să nu te îndrăgostești de această cameră pentru fetițe! Acest decor ce exprimă atât de bine inocența copilăriei a fost creat de Belinda Kurtz, mamă, blogger și designer de interior, specializată în ambiente pentru copii.


Privite separat, anumite detalii pot pot fi adaptate și utilizate ca inspirație pentru orice cameră de fete, fără restricții de vârstă.



Deși se consideră că gri-ul nu este o nuanță potrivită unei camere pentru copii, aici pare să se potrivească de minune. Peretele principal și mocheta gri creează o bază neutră, perfectă pentru a evidenția celelalte nuanțe prezente în ambient: verde - mentă și roz pal.



Pattern-ul de culoare se menține atât pe perete, căt și pe comodă. Atât norișorii pufoși de pe peretele - accent, cât și motivele greometrice aplicate pe comodă sunt un proiect DYI inspirat. Cu un strop de imaginație și puțină îndemânare, orice obiect anost, comun, poate deveni o operă de artă.


Elementele de decor, jucăriile în stil Montessori, adaptate vârstei și ușor accesibile sunt gândite în cel mai mic detaliu, părând totodată desprinse dintr-o carte de povești.


Totuși, în final, detaliile fac diferența. Corpul de iluminat în formă de norișor, lanțul viu colorat din mărgele de lână împâslită, inorogul croșetat, cutiuța muzicală, lumina de veghe - înghețată, nișele de perete în formă de căsuțe. Toate acestea exprimă copilărie, fericire, inocență. Toate sunt simboluri ale micilor bucurii de copil.




Sursă foto: Petite Vintage Interiors

Comentarii