3 locuinte uimitoare cu pereti interiori din caramida expusa

Cărămida este, fără îndoială, un bun izolator termic, un material de construcții foarte apreciat datorită calităților și durabilității sale. Dar privind dincolo de partea tehnică, funcțională, integrarea cu rol decorativ a cărămizii în ambientul interior ne aduce un sentiment de liniște, de căldură și de siguranță. 

Cei care sunt suficient de norocoși încât să locuiască într-o casă din cărămidă, se confruntă deseori cu o dilemă: au de ales între a lumina încăperea cu un strat proaspăt de vopsea lavabilă sau a investi timp și efort în restaurarea pereților interiori din cărămidă. În această situație, păstrarea parțială sau cel puțin a unui perete-accent din cărămidă, cu rol decorativ, pare să fie soluția cea mai echilibrată. 
Cele trei case prezentate în imaginile următoare au păstrat pereți interiori din cărămidă în locurile potrivite, folosindu-i ca elemente de accent pur estetice, puncte de pornire în proiectul de amenajare

Prima locuință are un design contemporan, cu discrete accente nordice și pop-art. Cărămida este lăsată la vedere în fiecare cameră din apartament, sub forma unui perete tematic. Pentru restul pereților s-au folosit nuanțe neutre ce luminează încăperea, completează ambientul cald și susțin exprimarea creativității prin artă și diverse forme de decor.














Sursa foto: JB Design
Designer: Juliya Butova

Cea de-a doua locuiță, un apartament contemporan, minimalist, cu accente pop-art, în care designerul Anton Medvev a integrat armonios câteva elemente rustice : pereții din cărămidă și tavanul cu grinzi din lemn. Un apartament open-space cu un design unitar, unde liniile clare și decorul alb sunt îmblânzite de materiale naturale și de câteva tonuri de galben viu.









Sursa foto: behance.net
Designer: Anton Medvev

Cea de-a treia locuiță prezentată este în Praga. Aici, designerul nu s-a limitat la un perete-accent, ci a lăsat la vedere spații ample, ziduri din cărămizi roșii, nefinisate. Aspectul ”raw” al pereților din cărămidă contrastează flagrant cu suprafețele perfect finisate ale podelelor și mobilierului modern, opoziție ce creează exact efectul original, autentic dorit de designer.








Sursa foto: behance.net
Designer: Angelina Alekseeva


Comentarii